Site Loader

“Wat is de beste programmeertaal” is een van de meest verhitte debatten in de IT wereld. Iedereen heeft zijn eigen mening, en eerlijk gezegd is het allemaal volledig subjectief op basis van de voorkeur die men heeft.

Als u overweegt te leren programmeren om uw carrièrekansen of inkomen te verhogen, is het belangrijk om te bepalen welk type softwareontwikkeling u leuk vindt. Webontwikkelaars die talen zoals JavaScript gebruiken, gedijen goed wanneer een website er geweldig uitziet en aanvoelt, maar krimpen ineen bij de gedachte aan eindeloze uren programmeren op de server. Server-side-ontwikkelaars die talen als Java en C gebruiken, maken zich echter minder zorgen over hoe een website eruitziet – in plaats daarvan gedijen ze op de back-endlogica en probleemoplossing om softwaretoepassingen te laten werken.

Als u het niet zeker weet, kunt u her en der gratis tools downloaden om verschillende talen uit te proberen. U kunt ook nadenken over de soorten bedrijven waarvoor u wilt werken en onderzoeken welke talen ze gebruiken.

Met meer dan 250 programmeertalen die tegenwoordig in gebruik zijn en allerlei bootcamps die in meer dan 100 programmeertalen lesgeven, is Java Academy gespcialiseerd in Java omdat we zelf hebben ervaren hoe veelzijdig, overdraagbaar en gewild Java is over de hele wereld. Het leren van Java heeft ons leven ten goede veranderd, en we delen deze waardevolle vaardigheden graag met onze cursisten. Blijf lezen om erachter te komen waarom het leren van Java een van de beste beslissingen kan zijn die u ooit hebt genomen.

  1. Java is 1 van de meest gevraagde programmeertalen

In de onderstaande grafiek zie je de top lijst van populaire programmeertalen volgens de onofficiele programmeertalen ranking website TIOBE. Java stond in de afgelopen 20 jaar steevast in de top 3 en heeft de meeste jaren op de 1e plek gestaan.

Banen voor Android-ontwikkelaars staan ​​ook in de top 10, met Java als basistaal die wordt gebruikt voor native Android-apps. SQL is niet opgenomen in deze grafiek, aangezien het technisch gezien geen programmeertaal is, maar een databasezoektaal. SQL maakt ook deel uit van het curriculum van Java Academy en is een vereiste vaardigheid voor elke software-engineer.

Deze statistieken vertegenwoordigen de wereldwijde populariteit. Door Java te leren, worden cursisten voorbereid met vaardigheden die jaar in jaar uit het meest gevraagd worden.

  1. Eindeloze mogelijkheden met Java

Java werd in 1995 gecreëerd door Sun Microsystems als een platformonafhankelijke, open-source taal ingebed in verschillende consumentenelektronica. Uiteindelijk werd Sun Microsystems overgenomen door Oracle, met Java als gewaardeerd bezit. Bekend om zijn veiligheid, veelzijdigheid en zijn schaalbaarheid om op elk besturingssysteem te draaien, werd Java al snel een baanbrekende technologie die op verschillende apparaten en in verschillende sectoren wordt gebruikt.

Welke soorten bedrijven gebruiken Java?

Java wordt gebruikt door bedrijven binnen technologie, overheid, financiën, gezondheidszorg, verzekeringen, onderwijs, productie, defensie en meer. 90 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt Java voor hun backend-architectuur. Maar vanwege de snelheid en schaalbaarheid gebruiken veel startups die met een snelle groei worden geconfronteerd, ook Java om hun tools te bouwen. Uit onderzoek zijn de volgende percentages gebleken: 70% van de bedrijven die Java gebruiken is MKB (<$ 50 miljoen aan omzet per jaar), 8% middelgrote bedrijven ($ 50 miljoen – $ 1000 miljoen) en 15% zijn grote bedrijven of multinationals (> $ 1000 miljoen).

Oracle schat dat Java op meer dan 3 miljard apparaten wereldwijd draait – meer dan welke andere taal dan ook. Het is een vrijwel alomtegenwoordige taal en wordt gebruikt in apparaten zoals smartphones, auto’s, medische apparaten en e-readers, evenals in veel van ’s werelds meest prominente websites zoals eBay, Linkedin, Amazon, Facebook en Google.

Waar wordt Java voor gebruikt?

Java wordt gebruikt voor het internet of things (IOT) en API’s, in big data-technologieën, e-commerce websites, hoogfrequente financiële handelsplatforms (HFT) en wetenschappelijke toepassingen. Zoals gezegd ondersteunt Java Android, het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Het is het brein achter Gmail en zit zelfs in de Curiosity Rover op Mars.

Java wordt zo vaak gebruikt, dat er een video-spoof is gemaakt die een doemscenario weergeeft van hoe de wereld eruit zou zien zonder Java. Het is een beetje gek, maar het illustreert de diepte en omvang van de invloed die Java op onze wereld heeft.

  1. Java-ontwikkelaars verdienen veel geld

Volgens nationaleberoepengids.nl is het gemiddelde salaris op instapniveau voor Java-ontwikkelaars tussen de 2500 en 4000 euro per maand. Met een paar jaar ervaring kunnen Java-ontwikkelaars verwachten dat ze 5000 euro per maand verdienen. Hoewel salarissen per bedrijf en locatie verschillen, zijn de salarissen van Java-ontwikkelaars blijvend concurrerend met de salarissen van ontwikkelaars van andere programmeertalen.

  1. Java heeft een enorme community

Oracle schat dat er wereldwijd meer dan 9 miljoen Java-ontwikkelaars zijn. Elke ontwikkelaar kan u vertellen welke immense rol de community speelt in hun voortdurende opleiding. Als je vastzit, ga je naar Stack Overflow, een programmeervraag- en antwoordplatform. Als je nieuwsgierig bent, blader je door code-opslagplaatsen op Github. De groei en het succes van alle programmeertalen hangt af van de community van ontwikkelaars die graag kennis willen delen. Zonder dit ondersteuningssysteem zou een taal eenvoudigweg niet overleven.

Hoe actief is de Java-gemeenschap?

De TIOBE Index rangschikt de populariteit van programmeertalen op basis van het aantal zoekopdrachten in 25 zoekmachines. Jaar na jaar is Java de # 1 meest gezochte programmeertaal, wat zijn aanhoudende populariteit en interesse wereldwijd aantoont.

GitHub

GitHub is waar ontwikkelaars projectcode opslaan en samenwerken met andere ontwikkelaars. Java heeft de meest actieve repositories en ontwikkelaars van elke programmeertaal, met meer dan 1 miljoen GitHub-repositories die aan Java zijn gekoppeld, en 99.000 actieve Java-ontwikkelaars.

Stack Overflow

Volgens het jaarlijkse onderzoek naar softwareontwikkelaars van Stack Overflow is Java dit jaar de vijfde meest besproken technologie. De term “Java” is getagd in 1.555.951 vragen op Stack Overflow, wat een ongelooflijk robuuste en actieve community aantoont voor huidige en aspirant-Java-ontwikkelaars.

Stack Overflow’s meest populaire programmeertalen

Of je nu je carrière wilt opbouwen bij een groot bedrijf of bij een opwindende nieuwe start-up, de community van Java-ontwikkelaars zal een cruciale rol spelen in je groei als professional. Met Java heb je duizenden getrainde en ervaren mentoren met slechts één klik verwijderd.

  1. Java blijft krachtig

Veel aspirant-softwareontwikkelaars willen de nieuwste, meest opwindende technologieën leren. In zo’n snel evoluerende branche wilt u echter geen tijd en geld besteden aan het leren van een taal die over een paar jaar verouderd zal zijn. Met meer dan 20 jaar historie en populariteit, zal Java ongetwijfeld de komende generaties in trek blijven.

Bovendien wordt het leren van andere talen veel sneller en gemakkelijker nadat u Java hebt geleerd. Dit is de reden waarom Java vaak de belangrijkste programmeertaal is die wordt onderwezen in veel universitaire informatica opleidingen over de hele wereld. Hoewel de eerste taal die u kiest niet per se de taal dicteert waarin u zich voor altijd zult specialiseren, zal het nemen van een weloverwogen en strategische beslissing u klaarstomen voor onmiddellijk en langdurig succes.

Het leren van een veelzijdige taal zoals Java opent de deuren naar banen op alle gebieden van de bloeiende technische economie. In de wetenschap dat niet alle studenten weten wat voor soort baan ze willen na voltooiing van onze Java cursussen, geven we cursisten een solide basis die de weg vrijmaakt voor ruime werkmogelijkheden.

  1. Java is beginnersvriendelijk

Java is voortgekomen uit de talen C en C ++, die ook vandaag de dag nog steeds veel worden gebruikt. Hoewel Java enkele functionaliteiten deelt met C en C ++, is het geëvolueerd naar een veel beginnersvriendelijkere taal. Java voert bijvoorbeeld veel van de vervelende, complexe taken uit, zoals geheugenbeheer en pointers, waardoor het gemakkelijker wordt om te schrijven en uit te voeren voor nieuwe programmeurs.

Java biedt een objectgeoriënteerde benadering van programmeren, waardoor zelfs de nieuwste Java-ontwikkelaars de wereld om hen heen in code kunnen modelleren en denken als een ontwikkelaar.

Objectgeoriënteerd programmeren maakt het ook gemakkelijk om bestaande code te onderhouden en aan te passen, wat betekent dat zelfs beginnende programmeurs kunnen beginnen met werken aan bedrijfsprojecten.

Hoewel Java soms wordt bekritiseerd omdat het uitgebreid en inflexibel is, kunnen deze eigenschappen juist nieuwe programmeurs ten goede komen. Omdat Java wordt gecontroleerd op fouten voordat het wordt uitgevoerd, is het minder waarschijnlijk dat nieuwe ontwikkelaars onbekende runtime-fouten tegenkomen. Bovendien dwingt Java ontwikkelaars om alle aspecten van hun code zorgvuldig te definiëren, waardoor er minder ruimte is voor fouten naarmate programma’s groeien.

  1. Java geeft u een concurrentievoordeel

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Course Report, is slechts 12% van de cursussen gerelateerd aan Java. 67% is gerelateerd aan “client-side” of webapplicatie-talen zoals JavaScript en Ruby, en sommige IT managers hebben geklaagd dat de industrie wordt overspoeld met web developers.

Voor aspirant-softwareontwikkelaars die zich willen onderscheiden van de rest, zal het leren van een server-side programmeertaal zoals Java u helpen om op te vallen en u in aanmerking te laten komen voor tienduizenden server-side programmeertaken.

Java bootcamps versus diploma

Betekent dit dan niet dat afgestudeerden van Java-bootcamps nu in concurrentie zijn met afgestudeerden van informatica opleidingen? Het antwoord is: ja.

Hoewel een universitair diploma altijd een troef is om werk te vinden, bieden universitaire programma’s hun afgestudeerden tegenwoordig helaas niet voldoende de dagelijkse vaardigheden die nodig zijn als werkende software-engineer.

Toen ik mijn eerste baan kreeg na het behalen van mijn informatica diploma, moest ik praktische software-engineeringtaken leren tijdens het werk en in de praktijk. Aangezien werkgevers tegenwoordig het werk dat u kunt doen waarderen boven de referenties die u hebt, helpen onze cursussen u om concurrerend te blijven, zelfs met universitair afgestudeerden.

Geïnteresseerd om Java te leren?

Onze cursussen gaan diep in op Java, objectgeoriënteerd programmeren en geavanceerdere onderwerpen. Uit ervaring weten we dat een goed afgeronde combinatie van programmeervaardigheden vandaag de dag door werkgevers op waarde wordt geschat en dat cursisten van Java Academy hierop goed voorbereid zijn.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *