Verbeter je vaardigheden in Java door middel van Objectgeoriënteerd (OO) Programmeren

Deze praktijkgerichte training sluit perfect aan bij de cursus Cursus Java voor Beginners. Je leert de basis van objectgeoriënteerd (OO) programmerenmet toepassing in Java.

Tijdens de training ga je je verdiepen in de OO aspecten van de programmeertaal Java. Je krijgt in 2 dagen een duidelijk inzicht in de werking en het gebruik van Java met objectgeoriënteerd (OO) ontwikkelen . Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen en opdrachten. De training behandelt de verschillende toepassingen van OO binnen Java en het gebruik van o.a. encapsulation, inheritance (overerving), abstracte klassen, interfaces en polymorfisme.

Naast gedetailleerde informatieverstrekking is er in de training volop ruimte om te oefenen met de opgedane kennis.

Inhoud training
De training behandelt alle begrippen van OO Programmeren met Java.
Onderwerpen die aan bod komen:

 • Object Oriented design
 • Encapsulation
 • Inheritance
 • Constructors
 • Abstract Classes
 • Interfaces
 • Polymorphism
 • Overloading
 • Overriding
 • String vs StringBuilder
 • Understanding equality
 • Object references

Voor Wie?
Deze cursus is bij uitstek geschikt voor mensen die al een goede basiskennis hebben van andere programmeertalen zoals Javascript of Python of je hebt de cursus Cursus Java voor Beginners bij ons gevolgd en/of je hebt kennis van de onderwerpen die in deze cursus behandeld worden.

Wat levert het op?
De cursus is gericht op het OO programmeren in Java. Met de onderwerpen die in de cursus aan bod komen leer je de fundamentele OO concepten binnen Java programma’s te gebruiken die je vervolgens in de praktijk kunt toepassen. De cursus is tevens een uitstekende basis van waaruit je je verder kunt gaan ontwikkelen.

Voorkennis
Basiskennis programmeerervaring in een andere programmeertaal of kennis op het niveau van de Cursus Java voor Beginners is vereist.

Certificaat
Wanneer je beide dagen aanwezig bent ontvang je het certificaat van deelname.

Trainingsduur en kosten
De Training duurt 2 dagen. Zie voor de kosten de overzichtstabel. Prijzen zijn inclusief lesmateriaal. Op locatie zijn koffie, thee en lunch ook inbegrepen. BTW vrijstelling behoort tot de mogelijkheden.

Materiaal
Het materiaal voor deze training wordt digitaal geleverd. Tijdens of voorafgaand aan de cursus wordt de benodigde software geïnstalleerd. Om te kunnen oefenen met de opgedane kennis dien je een eigen laptop mee te brengen.

Cursusvormen
De cursus wordt zowel klassikaal-, incompany- en als individuele training gegeven.

De Trainers
De cursus wordt verzorgd door ervaren trainers waaronder William Chau

Cursuslocaties
De cursus wordt wisselend verzorgd in Almere, Amsterdam, Utrecht en Online. Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Garanties
Java Academy werkt met kleine groepen (maximaal 8 personen) waardoor voldoende aandacht is voor de individuele deelnemer. Daarnaast geeft Java Academy doorgangsgarantie van de cursus. Zelfs bij 1 cursist gaat de cursus door! Hierdoor hoef je je planning niet aan te passen door onnodige annuleringen. In dat geval wordt een individuele training aangeboden.