Nooit meer problemen met het deployen van je applicatie

Docker is een platform dat ontwikkelaars en beheerders in staat stelt om applicaties te verpakken in een container. Het gebruik van een container helpt je te garanderen dat de applicatie hetzelfde gedrag vertoond in productie, als op test, acceptatie en andere omgevingen.

Na een korte introductie over containers en een eerste kennismaking met Docker leer je in deze cursus hoe je je eigen applicaties in een container kunt verpakken. We behandelen hoe je het maken van een container kunt automatiseren, en hoe je om gaat met een registry voor de distributie. Het opbouwen van complexere applicaties met Docker-compose komt ook aan bod.

Docker is een open source platform waarmee applicaties gebouwd en verzonden kunnen worden van ontwikkelaars naar systeembeheerders. Het bestaat uit Docker Engine, een tool om de code in te korten en te verpakken in een container en Docker Hub, een cloud service om de container te verzenden en het proces te automatiseren. Zo zorgt Docker er voor dat het ontwikkelen, versturen en beheren van applicaties soepeler verloopt. Het wordt met name gebruikt op Linux. Tijdens de training Docker leer je hoe je een Docker container kunt inrichten en verzenden.

Tijdens de training leer je de basis van Docker DevOps. Je krijgt in 1 dag een duidelijk inzicht in de werking en het gebruik van de Docker technologie. Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen en opdrachten. De training behandelt de verschillende toepassingen van Docker en het installeren en runnen van containers en bouwen van images.

Naast gedetailleerde informatieverstrekking is er in de training volop ruimte om te oefenen met de opgedane kennis.

Inhoud training
De training behandelt de fundamentals van Docker.
Onderwerpen die aan bod komen:

 • Introductie Docker
 • Installeren (mogelijkheid voor diverse besturingssystemen)
 • Docker container creëren
 • Images bouwen
 • Daemon starten
 • Hosten
 • Docker container versturen
 • Docker images opslaan en ophalen
 • Docker API
 • Sandboxing en testing
 • Succesvolle praktijkcases
 • Tips & trucs

Voor Wie?
De Training is bedoeld voor (beginnende) programmeurs en system administrators.

Wat levert het op?
De cursus is gericht op development operations met Docker. Met de onderwerpen die in de cursus aan bod komen leer je fundamenten van Docker die je vervolgens in de praktijk kunt gebruiken. De cursus is tevens een uitstekende basis van waaruit je je verder kunt gaan ontwikkelen.

Voorkennis

 • Enige kennis van Linux en ervaring met de commandline shell is aanbevolen om aan de oefeningen in deze training deel te nemen.

Certificaat
Wanneer je de cursusdag aanwezig bent ontvang je het certificaat van deelname.

Trainingsduur
De Training duurt 1 dag en is inclusief lesmateriaal. Op locatie zijn koffie, thee en lunch ook inbegrepen. BTW vrijstelling behoort tot de mogelijkheden.

Materiaal
Het materiaal voor deze training wordt digitaal geleverd. Tijdens of voorafgaand aan de cursus wordt de benodigde software geïnstalleerd. Om te kunnen oefenen met de opgedane kennis dien je een eigen laptop mee te brengen.

Cursusvormen
De cursus wordt zowel klassikaal-, incompany- en als individuele training gegeven.

De Trainers
De cursus wordt verzorgd door ervaren trainers waaronder William Chau

Cursuslocaties
De cursus wordt wisselend verzorgd in Almere, Amsterdam, Utrecht en Online. Informeer gerust naar de planning wanneer er geen datum op de gewenste locatie is ingepland.

Garanties
Java Academy werkt met kleine groepen (maximaal 8 personen) waardoor voldoende aandacht is voor de individuele deelnemer. Daarnaast geeft Java Academy doorgangsgarantie van de cursus. Zelfs bij 1 cursist gaat de cursus door! Hierdoor hoef je je planning niet aan te passen door onnodige annuleringen. In dat geval wordt een individuele training aangeboden.