Site Loader
Microsoft goes Java

Microsoft gaat Java doen. Ja u leest het goed. Volgens Bruno Borges, Principal Product Manager bij Microsoft, zijn er bij zijn bedrijf meer dan 500.000 JVM’s gedeployed en zien ze dat klanten meer en meer gebruik maken van Java op de MS Azure cloud omgevingen. Dus afgelopen april heeft Microsoft voor het eerst ook zijn eigen JDK build uitgebracht (gebaseerd op OpenJDK) genaamd Microsoft Build of OpenJDK™. Je kunt deze downloaden op https://www.microsoft.com/openjdk

Het is een trend momenteel. Waar voorheen ieder bedrijf voornamelijk opereeerde in een proprietary omgeving met eigen programmeertaal, ontwikkeltools, IDE, database, enz., is de huidige ontwikkeling meer en meer naar polyglot omgevingen. Standaardisering in programmeertalen heeft nooit gewerkt (behalve misschien dan voor SQL, maar ook hier zijn er verschillende smaken) maar met de komst van microservices is eigenlijk een natuurlijke oplossing gekomen die de proprietary bastions van weleer heeft verslagen.

IT systemen kunnen nu opgebouwd worden op welke technologie dan ook, m.b.v. microservices architectuur en containers, zolang alles maar met elkaar kan praten via API’s.

Dit heeft wel tot gevolg dat IT personeel niet meer met 1 technologie of 1 technology stack kennis uit de voeten kan. Reden dus om je constant bij te scholen!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *