De training online volgen betekent dat je deelneemt door middel van een virtueel klaslokaal. Het is nog steeds live training en jij kunt interactief met de trainer meedoen. De trainingsopbouw blijft gewoon hetzelfde.

Afwisselend krijg je uitleg over een bepaald onderwerp en daarna kun je oefenen met het materiaal wat je van te voren toegestuurd krijgt. De oefeningen worden vervolgens door de trainer weer live behandeld. Ook kun je gewoon je vragen stellen aan de trainer tijdens de uitleg en het maken van de oefeningen.

Als je je inschrijft ontvang je een bevestigingsmail. In deze mail staan de instructies hoe je online kunt deelnemen. Ook ontvang je in deze mail de link naar het materiaal van de training.

De online training wordt gegeven in twee blokken: van 10:00 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 16:00 uur.
Je krijgt vooraf de benodigde bestanden toegestuurd. De training kun je nu dus volgen vanuit huis of waar dan ook, dat scheelt een hoop reistijd.

In de training gebruiken we een online omgeving waar alle cursisten toegang tot hebben en kunnen chatten en documenten kunnen delen. Ook na de cursus blijft deze omgeving bestaan en kun je na de cursus bijvoorbeeld nog steeds vragen stellen of met medecursisten chatten.

In een e-mail krijg je enkele dagen voor de training alle trainingsbestanden en de installatie instructies.